Algemene planten verzorging

Planten leven dus hebben verzorging nodig. Hoe doe je dat en wat moet je daarvoor weten? 

  • De standplaats, zon, schaduw, lichte plek of kan in donkere hoek.
  • Hoeveelheid water, dat is niet eenvoudig aan te geven daar het klimaat in huis daarbij een grote rol speelt en de standplaats. In de praktijk gaan de meeste planten dood door een teveel aan water. Uitdroging is echter ook niet goed voor de plant. Kijk hoe de plant erbij staat. En houd als regel aan eens per week water geven. Tegenwoordig kunt je ook kiezen voor een  automatisch bewateringssysteem. Heel praktisch, ook als je op vakantie gaat.    
  • Voedingsstoffen, de juiste potgrond heeft alle voedingsstoffen die de plant nodig heeft. 
  • De juiste potgrond is essentieel voor het beste resultaat, sommige planten hebben echter iets extra nodig, vloeibare mest bijvoorbeeld.

Veel info staat op het etiket van de plant die je aanschaft. Online kun je bij de afbeelding van de gekozen planten lezen waarmee je rekening dient te houden om de plant optimaal te laten groeien (en eventueel te laten bloeien). Het is dus echt niet moeilijk om planten te verzorgen, begin er gewoon aan en volg de adviezen als je een beginner bent. Ben je al geruime tijd vaak met planten in de weer dan zie je aan de plant of hij teveel of weinig water of voedsel krijgt en wanneer hij het naar zijn zin heeft. Als bladeren snel verkleuren door de zon, dan weet je dat deze een stukje bij het raam vandaan moet staan. Al doende leer je snel veel over allerlei planten. 

Je moet niet bang zijn om wat uit te proberen. Niet elke plant kan op de meest ideale plaats staan. Niet alles heb je zelf in de hand, denk aan de lichtinval in je woning en de luchtvochtigheid al kun je hier zelf wel wat aan verbeteren. Met veel groen in je woning wordt het binnenklimaat gezonder. Wat je wel in de hand hebt is het kopen van planten van de beste kwaliteit. Planten die geen lange weg afleggen naar jou, maar planten die rechtstreeks van de kweker via de aanbieder naar jouw woning “verhuizen”. Begin jouw groene avontuur met gezonde planten en het resultaat zal goed zijn.    

Informatie planten verzorging

Je kunt zelf gaan experimenteren en dat is leuk, maar enige info over de planten zal zeker welkom zijn en voor het beste resultaat zorgen. Je haalt de informatie van het etiket dat je op de pot van de plant vindt. Je kunt voor de verzorging ook prima online terecht. Bij de afbeelding van een plant staat de productinfo. Haal jij de planten zelf in het tuincentrum dan kun je daar een medewerker aanspreken en om advies vragen. Ze hebben verstand van zaken en praten graag over hun werk dat voor velen vaak ook een passie is. Tip: bewaar het etiket van een plant of noteer de naam om, als het nodig is, de plant op te kunnen zoeken.  

Planten verzorging, ook jij kunt het

Niet bang zijn, maar doen. Het verzorgen van planten is niet moeilijk. Begin met planten voor beginners en naarmate jij je bezig houdt met groen in huis komen er steeds meer planten bij, ook die planten die wellicht wat meer verzorging nodig hebben, exotische planten en dergelijke. Let wel op want het werkt verslavend! Loop door je woning en kijk waar nog een kale plek is voor een fraaie plant. Ga online shoppen en bestel de planten die jij graag gaat verzorgen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Chat openen
1
Vragen? Wij staan voor je klaar!
Hallo,
Waarmee kunnen we je helpen?